Hlavní obsah

Utopil auto se třemi kamarády, dostal tři a půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEROUN

Devatenáctiletý mladík, který při havárii na Berounsku pod vlivem drogy zavinil smrt tří lidí, půjde do vězení s dozorem na tři roky a šest měsíců. Vedle nepodmíněného trestu také musí zaplatit způsobenou škodu ve výši zhruba 265 000 korun.

Článek

Soud mu navíc zakázal po dobu deseti let řídit motorová vozidla. V pondělí o tom rozhodl Okresní soud v Berouně. Obžaloba, obhájce obžalovaného i poškození se hned na místě vzdali práva na odvolání.

"Došli jsme k závěru, že na nehodu měl bezesporu vliv i metanfetamin v krvi obžalovaného, v tomto bodě se rozcházíme s obhajobou," sdělil soudce Jaroslav Zalejský.

Trest při dolní hranici sazby zdůvodnil mládím obžalovaného. Tomu za ublížení na zdraví s následkem smrti hrozilo až deset let vězení. Proti rozsudku na chodbě soudu hlasitě protestovali rodiče obětí.

Tragédie se stala brzy ráno 23. června loňského roku. Řidič osobního automobilu Nissan v nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení a s autem skončil v berounském rybníku U Zabitého. Jako jediný vyplaval, jeho spolujezdci, mladíci ve věku 19 a 20 let a osmnáctiletá dívka, se utopili.

Devatenáctiletý řidič nejprve přivolal pomoc a poté se na místě zhroutil. K řízení vozu se přiznal až později, nevlastní řidičský průkaz. Auto nemělo při nehodě technickou závadu. V krvi všech mladých lidí z vozidla byly zjištěny stopy po požití omamných látek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám