Hlavní obsah

Lyžař po nárazu do stromu zemřel

– JESENÍKY
Právo, Bára Haušková

V pondělí krátce před polednem se stal v Jeseníkách smrtelný úraz lyžaře. Mladý muž sjížděl kopec u chaty Návrší u Stříbrnic, který je vybaven vlekem. Narazil do stromu a svým zraněním chvíli nato podlehl. Mladý muž na hlavě neměl přilbu.

Článek

Nepomohla mu ani záchranná služba a přivolaný vrtulník. "Už jsme nemohli pomoci. První pomoc se mu před naším příjezdem snažili poskytnout i zdravotníci, kteří byli na místě, ale bezvýsledně," uvedl náměstek záchranné zdravotnické služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Případem se zabývá také policie. "Jednalo se o 25letého muže z Nemilan u Olomouce, který na sjezdovce při lyžování narazil do stromu," doplnil mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň s tím, že lyžař neměl na hlavě přilbu.

Podle horské služby by si však zejména při mrazivém počasí měli milovníci zimních sportů chránit hlavu. "Zledovatělý povrch je rychlejší a pády jsou pak nekontrolovatelné. Přilba není všemocná, ale může zabránit případům, jaký se stal v pondělí," sdělil Právu náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám