Hlavní obsah

Mírnější trest pro policistu za opileckou jízdu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravský krajský soud v pondělí částečně vyhověl odvolání bývalého policisty Petra Michálka (27), který předloni v prosinci při nehodě v opilosti zranil tři spolujezdkyně a potom utekl od nehody. Mladé ženy tehdy utrpěly blokádu páteře, řezné rány v obličeji a zlomeninu předloktí.

Článek

Původně policista u okresního soudu loni dostal dva roky vězení s podmíněným odkladem, odvolací instance trest zmírnila na 18 měsíců se čtyřletým odkladem. Zároveň mu soud zkrátil zákaz řízení motorových vozidel z pěti na čtyři roky.

Doplňující zpráva lékaře ovlivnila soud

Soud se rozhodl trest zmírnit na základě doplněného vyjádření lékaře. Zranění jedné z dívek bylo původně hodnoceno jako vážné, vzhledem k novému posouzení se ale Michálek dostal do nižší trestní sazby.

Policista se v osudný den po noční směně zastavil ve svém oblíbeném baru, kde podle svědků popíjel s přáteli metaxu. Potom se nabídl, že několik kamarádek odveze domů. "Jel rychle a líbal se při tom se spolujezdkyní na předním sedadle," vypověděly u soudu svědkyně. Na zpomalovacím pruhu dostal Michálek smyk, narazil do plechových kontejnerů a poškodil tři zaparkovaná auta.

Po nehodě utekl a dva dny o sobě vůbec nedal vědět. Když si pak od nadřízených přebíral výpověď, hájil se tím, že nevypil ani kapku alkoholu a údajně si panákem metaxy pouze vypláchl ústa. To mu ale neuvěřili ani vyšetřovatelé nehody, ani soudy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám