Hlavní obsah

Školák z Třince obviněn z vraždy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Prosincovou smrt 55letého muže z Vendryně u Třince, kterou mají podle policie na svědomí čtrnáctiletý chlapec a jeho o rok starší kamarád, policie tento týden překvalifikovala na vraždu. Ve čtvrtek to potvrdila mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Ve vazbě je od prosince pouze starší z pachatelů, jeho kamarád vzhledem k nízkému věku do vězení nepůjde.

Článek

Mrtvé tělo tehdy objevila náhodná chodkyně na odlehlém místě u plynojemu v třinecké místní části Starý Borek, podezřelé mladíky kriminalisté vypátrali o den později. Původně polcie útok kvalifikovala jako ublížení na zdraví s následkem smrti.

Zločin se odehrál o půlnoci. "Muž šel po místní jednosměrné ulici. Podezřelí mu opakovanými údery pěstí a kopanci způsobili mnohočetná poranění hlavy a trupu," uvedla mluvčí policie Dagmar Bednarčíková. Dodala, že napadený zůstal na místě ležet v bezvědomí a o několik hodin později, brzo ráno, zemřel na otok mozku.

"Jsem naprosto zděšená z toho, že se něco takového stalo v našem městě," řekla tehdy místostarostka města Věra Palkovská (nez.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám