Hlavní obsah

Nova: Zloději vykradli tajné pracoviště ministerstva vnitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Utajené specializované pracoviště ministerstva vnitra na pražském Žižkově vykradli v noci na středu zloději. Odnesli si monitor k počítači a dvě diskety. Policie nyní zkoumá, zda na disketách byly utajené informace. Informovala o tom TV Nova.

Článek

"Zatím nevíme, zda pachatel šel na jistotu, nebo se jednalo o klasické běžné vloupání," řekla policejní mluvčí Eva Brožová.

Vedení vykradeného pracoviště, sekce informačních technologií a komunikací, nechce zveřejnit, co na ukradených disketách bylo. Sekce přitom pracuje s těmi nejcitlivějšími informacemi, uvedla Nova. "Co bylo konkrétně na disketách, to je předmětem dalšího šetření," řekla Brožová.

Ministerská sekce má na starosti například komunikační sítě pro policii a ministerstvo, zajišťuje telekomunikační prostředí pro vládní utajené spojení nebo registr aut a evidenci obyvatel.

Zloději podle Novy roztáhli mříže na oknech výpočetního střediska registru obyvatel. Objekt je přitom hlídán kamerami a je pod neustálým dozorem. Podle Antonína Vojáčka, který je pověřen řízením sekce, není vyloučeno, že mohlo jít o zastírací manévr a že za loupeží stojí někdo zevnitř. "Je to takové celkem zvláštní, že ani nebylo nic slyšet," uvedl Vojáček. Objekt podle něj není veřejně přístupný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám