Hlavní obsah

Bezdomovce podle soudu nezapálil, přesto dostal 8 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pro nedostatek důkazů zprostil ve středu pražský městský soud dvaadvacetiletého Lukáše Vyskočila obžaloby z pokusu o vraždu. Vyskočil měl podpálit bezdomovce v pražském parku v loňském roce. Svobody si však nejspíš neužije, neboť za jiné trestné činy si odnesl osmiletý trest.

Článek

Kromě pokusu o vraždu zapálením bezdomovce čelil Vyskočil také obvinění z těžké újmy na zdraví a výtržnictví. Loni v březnu měl bezdůvodně zbít dva mladíky. Kromě toho měl způsobit těžkou újmu na zdraví pracovníkovi ochranky v Praze 5, který ho údajně chytil při krádeži. K těmto skutkům se částečně přiznal a soud mu za ně vyměřil osmiletý trest.

Soud ponechal odsouzeného muže ve vazbě, proti čemuž podal jeho obhájce stížnost. Vyskočil se na místě ihned odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Kromě trestu odnětí svobody, ve věznici se zvýšenou ostrahou, musí také uhradit způsobené škody.

Již pětkrát soudně trestaný mladík jakýkoli podíl na pokusu o vraždu bezdomovce popíral, v době činu prý spal doma. Obhájce tak uspěl se svojí žádostí o osvobození Vyskočila v tomto bodě obžaloby.

Událost se odehrála loni 27. května ráno v parku ve Werichově ulici na Barrandově. Bezdomovce ležícího na lavičce polili dva pachatelé benzinem a podpálili. Podle částečného DNA nalezeného na kanystru se stal podezřelým Vyskočil, údajného komplice kriminalisté dosud neznají. Poškozenému zachránil život jen včasný zásah záchranářů, přesto utrpěl popáleniny na 36 procentech těla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám