Hlavní obsah

Muž mířil na skupinu dětí nabitou zbraní

VSETÍN

Šok zažily v pondělí kolem druhé hodiny odpolední děti v Tyršově ulici ve Vsetíně. Třicetiletý muž jim vyhrožoval násilím, pokud nepřestanou dělat nepořádek. K tomuto účelu použil nabitou plynovou pistoli.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dispečink městské policie přijal hlášení o muži ohrožujícím děti zbraní dvě hodiny po poledni. Na místo ihned vyrazila hlídka strážníků. "Před domem postávala skupina vylekaných chlapců a dívek. Děti strážníkům sdělily, že v domě je muž, který na ně vytáhl pistoli, natáhl ji, namířil na ně a vyhrožoval jim, že jim něco udělá, jestli nepřestanou dělat nepořádek," popsal situaci ředitel vsetínské městské policie Zdeněk Kamelander.

Děti ze strachu nejdříve utekly, pak se ale vrátily a muže ukázaly městským strážníkům. "Strážníci u muže opravdu zajistili pistoli. Později zjistili, že se jedná o zbraň plynovou, která byla nabita," doplnil Kamelander.

Strážníci muže zadrželi a předali jej policii. "Zda bude jeho skutek posuzován jako trestný čin nebo přestupek, je v současné době v šetření," informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám