Hlavní obsah

Rychlík se srazil s nákladním vlakem, pět zraněných

MLADÁ BOLESLAV

V Kropáčově Vrutici na Mladoboleslavsku se v pondělí ráno srazil rychlík s nákladním vlakem. Na místě bylo pět zraněných, prvotní informace policie hovořily až o dvanácti zraněných. Strojvůdce jednoho z vlaků byl zaklíněn ve voze. Provoz na trati musel být přerušen.

Článek

Jednalo se o rychlík jedoucí z Prahy do Tanvaldu. "Podle předběžných informací bylo na místě několik zraněných osob. Jednoho transportoval do nemocnice vrtulník," uvedl mluvčí policie z Mladé Boleslavi Ladislav Mareš.

"Strojvůdce vlaku byl po ošetření předán letecké záchranné službě, která ho transportovala do Prahy s úrazem hlavy, zhmožděním hrudníku a břicha. Paní jsme převezli do nemocnice v Mladé Boleslavi s naraženým hrudníkem, hlavou a zhmožděnou končetinou. Dvě osoby byly předány v nemocnici v Mělníce. Mladá slečna s cizím tělesem v oku a muž s podezřením na zlomeninu žeber," uvedla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková.

Vedení Českých drah se o zdravotní stav zraněných cestujících aktivně zajímá. "V případě hospitalizované cestující, pokud to umožní její zdravotní stav, mám eminentní zájem na osobní návštěvě v nemocničním zařízení s cílem vyjádřit především lítost nad celou událostí a způsobeným zraněním. Zraněnou cestující České dráhy samozřejmě odškodní. Skutečnost, že došlo ke střetnutí s následky na zdraví cestujících, i když v tuto chvíli neznáme přesné příčiny jeho vzniku, nás velmi mrzí a cestujícím se omlouváme za způsobené nepohodlí," uvedl Jiří Kolář, náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu.

Nehoda se stala ve stanici, provoz na trati byl přerušen. Náhradní dopravu zajišťují autobusy. Rychlík, který měl ve stanici zastavit, projel odjezdové návěstidlo a narazil z boku do nákladního vlaku přijíždějícího od Mladé Boleslavi. Mimo koleje vypadly hnací vůz motorového rychlíku i několik vagonů nákladního vlaku.

Není zatím zřejmé, zda se jednalo o technickou závadu nebo chybu pracovníků drah. Předběžná škoda byla vyčíslena na 1,7 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám