Hlavní obsah

Kvůli výbuchu plynu v Praze zemřeli dva lidé

PRAHA

Na pražském Arbesově náměstí vybuchl v domě s restaurací plyn. V sobotu vpodvečer potvrdila mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová, že osmapadesátiletý muž podlehl zraněním, která utrpěl při výbuchu. V noci ze soboty na neděli pak hasiči objevili tělo další oběti neštěstí.

Článek

V době výbuchu nebylo ještě v restauraci otevřeno, takže zákazníci nebyli zraněni. Celková škoda na objektu je odhadována na 20 miliónů korun.

Lepší byl zdravotní stav 14leté dívky, která se nadýchala zplodin a byla převezena na pozorování do nemocnice. 

Na místě zasahovali hasiči i policisté. "Příčina se bude vyšetřovat, ale zatím probíhá hlavně evakuace domu a zajištění bezpečnosti a dopravní situace. Celé to budou řídit hasiči," uvedl v sobotu v 10:00 policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Záchranáři se psy prohledávali silně poničený dům. Výbuch byl prý velmi silný, trosky z domu létaly až 50 metrů daleko, v okolí jsou vytlučená okna.

Servírka přišla naštěstí pozdě

Podle policie zřejmě dělníci v podzemí budovy omylem navrtali trubku se zemním plynem. Zavolali proto plynaře, ale ve chvíli, kdy vozidlo plynárenské služby dorazilo na místo, část objektu vybuchla.

Hasiči dostali podle mluvčího Víta Pernici oznámení o výbuchu zemního plynu v restauraci U Arbesa v 09:30. O šest minut později dorazila na místo první jednotka. V té době tam již byli záchranáři, kteří ošetřovali zraněného muže. Druhého těžce zraněného hasiči vyprostili ze sutin. Na jejich prohledávání použili kameru i kynology se psy, přijel i statik a plynárenská pohotovost.

Velké štěstí měla barmanka z restaurace U Arbesa, která právě mířila do práce, když přímo před ní provozovna "vyletěla do vzduchu". Novinářům řekla, že pohřešuje kuchaře, který měl již v restauraci být.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám