Hlavní obsah

Malí chlapci platili reklamními eury

Právo, top
ÚSTÍ NAD LABEM

Napodobeninami padesátieurových bankovek platili ve Šluknově na Děčínsku malí chlapci, které k tomu zneužívali dospělí. Vše probíhalo od prosince loňského roku do letošního ledna. Podle policie se jednalo o reklamní napodobeniny bankovek.

Článek

Šéf severočeské kriminálky Jiří Krupička Právu v pátek potvrdil, že falzifikáty byly reklamním materiálem německých obchodníků, který si pachatelé ze sousední země přivezli do Čech. Několik důvěřivců, hlavně na tržnicích, se na průhledný trik dokonce nachytalo.

"Zatím je na svobodě v této souvislosti stíhán 55letý Drahoslav B., který tvrdí, že bankovky získal od prostitutek ve Šluknově. Děti, které policisté i s falzifikáty nacházeli hlavně u škol, se je měly podle něj snažit rozměnit v prodejně," řekl Krupička.

Napodobenina bankovky nominální hodnoty 500 euro s nápisem Fac-simile byla zajištěna i v chomutovském marketu Kaufland. Podle kriminalistky Heleny Pšeničkové se reklamní tisícikorunou jednoho českého peněžního ústavu nechal napálit i taxikář na Litoměřicku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám