Hlavní obsah

Pět zraněných po srážce autobusu s autem

PŘEROV

Dva lidé utrpěli těžké zranění po ranní páteční čelní srážce autobusu a osobního auta na Přerovsku. Podle policistů dostal osobní vůz na zledovatělé vozovce smyk a v protisměru narazil do autobusu. V osobním autě byli lehce zraněni další tři pasažéři.

Článek

"Řidič osobního auta, který jel ve směru od Pavlovic na Bezuchov, nepřizpůsobil rychlost na kluzkém povrchu, dostal smyk a v protisměru se čelně střetl s autobusem," uvedl Oldřich Bereza z přerovské policie.

Záchranáři z místa odvezli pět lidí, včetně dítěte a těhotné ženy. "U řidiče jsme měli podezření na zlomeninu nohy, spolujezdkyně utrpěla otřes mozku a zlomeninu ruky. Dospělý cestující a těhotná žena s dítětem, kteří seděli vzadu, utrpěli lehká zranění. Jsou v nemocnici na pozorování," řekl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Podle něj bylo na místě náledí a osobní auto jedoucí z kopce bylo neovladatelné. Posádka záchranné služby měla problém se zastavením na kluzké silnici. Stejné problémy zaznamenali také hasiči.

Osobní automobil a autobus se dnes ráno srazily také u obce Řídeč na Olomoucku. Záchranáři ošetřili jedno zranění, muže s otřesem mozku převezli do šternberské nemocnice. Na místě zasahovali hasiči. Příčinu nehody policisté vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám