Hlavní obsah

V Humpolci se zřítila střecha zimního stadionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUMPOLEC

V Humpolci na Pelhřimovsku se v pátek večer pod tíhou sněhu zřítila střecha tamního zimního stadionu. Nikdo nebyl zraněn. Půl hodiny před zřícením střechy ze stadionu odešlo asi 30 dětí. Novinkám to sdělila mluvčí krajských hasičů Denisa Vrbová.

Článek

Před neštěstím byl v hale trénink sportovců, v době, kdy se střecha zřítila ale už naštěstí všichni odešli. "Nedošlo ani k úniku čpavku, čehož jsme se napřed obávali," řekla Vrbová. Čpavek se na stadionech používá při údržbě ledu.

Na místo i přesto, že na stadionu nikdo být neměl, vyjela záchranná služba, po prohledání trosek ale hasiči konstatovali, že pod nimi žádní lidé nejsou.

Na místo vyrazili i zástupci města, míří sem i zástupce firmy, která stadion před dvěma lety postavila. Podle vyjádření starosty Jiřího Kučery pro ČTK se posunul jeden nosník a poté praskly dvě vzpěry, v té chvíli byly děti evakuovány. Asi za půl hodiny střecha spadla.

Pády střech jsou na denním pořádku

V ČR se během letošní zimy zřítilo už několik střech či jejich částí. Několik lidí bylo zraněno a ve čtvrtek si sníh na střeše vyžádal i lidský život. V Újezdci u Luhačovic spadl ze střechy při odklízení sněhu osmdesátiletý muž.

Nejvíce podobných nehod je ve Zlínském kraji, kde bylo sněžení v posledních týdnech nejvydatnější. Propadají se hospodářské budovy, rodinné domy ale například i výrobní haly.

Majitelé budov, především těch s plochou střechou, kontrolují zatížení a případně zajišťují odklizení sněhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Hasiči zasahovali v supermarketu

V prodejně Albert v Praze 9 v Horních Počernicích zasahovali v úterý večer hasiči kvůli problémům se střechou. Do prodejny zatékalo.

Výběr článků

Načítám