Hlavní obsah

Policie při honičce střílela po ukradeném BMW

Právo, Miloslav Hradil
OLOMOUC

Teprve smyk na vozovce po opakovaných výstřelech z policejních zbraní přinutil ve čtvrtek okolo půlnoci řidiče jedoucího v odcizeném vozidle z Olomouce směrem na Přerov zastavit. Divoká honička, která tomu předcházela, trvala přes deset kilometrů.

Článek

Před půlnocí zaregistrovala policejní hlídka v Olomouci osobní auto BMW, které vyjíždělo z bočního parkoviště na ulici Přichystalova. Protože měli policisté podezření, že auto je kradené, rozjeli se za ním, aby ho zkontrolovali.

"Vozidlo, jehož osádka policisty zpozorovala, prudce zrychlilo a policejní hlídce se pokoušelo ujíždět. Hlídka začala vůz pronásledovat za použití výstražného světelného zařízení. Vozidlo BMW jelo na kluzkém a čerstvém zasněženém povrchu značně riskantně a ohrožovalo svou jízdou další účastníky silničního provozu. Policisté automobil, který vyjel na silnici směrem na Přerov dále pronásledovali a dojeli ho před obcí Kokory na Přerovsku," řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Řidič vozidla podle ní nereagoval na světelné a zvukové výstražné znamení vyzývající k zastavení a snažil se služební policejní vozidlo vytlačit z vozovky. "Jeden z policistů proto použil varovného výstřelu do vzduchu. Teprve poté řidič BMW zpomalil a zastavil. Policisté vystoupili z auta a vyzvali k témuž osádku pronásledovaného vozidla. Vůz se však rozjel směrem k nim a policisté museli prudce uskočit. Řidič nereagoval ani na další střelbu do vzduchu, policisté proto začali střílet do kapoty vozu.

"Na konci obce dostal vůz BMW smyk a zastavil na kraji vozovky směrem na Přerov. "Poté byli oba muži ve věku 32 let z Olomouce, kteří v něm jeli, zadrženi," dodala Dolejšová s tím. Auto bylo kradené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám