Hlavní obsah

Autobus s dvaceti dětmi havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Autobus s dvaceti dětmi se v pátek ráno čelně střetl s avií v Pržně na Frýdecko-Místecku. Sedm žáků druhého a třetího ročníku ošetřili lékaři nemocnice ve Frýdku-Místku, řidič a jeho spolujezdec z avie utrpěli středně těžká zranění a po ošetření byli rovněž z nemocnice propuštěni.

Článek

Nehoda se stala o půl deváté ráno na hlavní silnici v obci nedaleko mateřské školy. Řidič autobusu řekl Právu, že vezl děti ze Základní školy Komenského ve Frýdlantu nad Ostravicí na bazén do Frýdku-Místku.

"Věděl jsem, že je na silnici náledí, a tak jsem jel velice pomalu. Byla tam velice úzká silnice a najednou se v protisměru objevila avia. Už to nedobrzdila a narazila do autobusu," řekl řidič, který vyvázl bez zranění. Dodal, že jedno dítě mělo oděrku a několik dalších má modřiny.

Podle mluvčího policie Emanuela Klimši zatím není zcela jednoznačné, kdo nehodu zavinil. "Příčiny nehody jsou v šetření, svou roli sehrálo počasí a namrzlá vozovka," řekl.

Silnice přes Pržno byla až do jedenácté hodiny neprůjezdná, v současné době je již provoz obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám