Hlavní obsah

Sebevrah přežil pád z osmého patra

– JINDŘICHŮV HRADEC
Právo, fal

Zřejmě všichni svatí stáli při pětapadesátiletém sebevrahovi, který v noci na čtvrtek skočil do výtahové šachty z osmého patra jednoho z paneláků v Jindřichově Hradci. Pád přežil, i když s těžkým poraněním. Zachytil se totiž v prvním patře obdélníkové šachty na mřížovém oplocení, které se nachází hned vedle čtvercového výtahu a chrání technické zázemí zdviže.

Článek

"Zažil jsem již mnoho sebevražd nebo pokusů o ně, ale aby měla tak šťastný konec, to za svoji policejní kariéru nepamatuji," potvrdil Právu jindřichohradecký policejní mluvčí Jaroslav Beran, který o případu informoval.

"Musel mít opravdu velké štěstí. Pravděpodobnost, že pád přežije z tak velké výšky, kdy padající tělo navíc dosáhne velké rychlosti, je velmi malá," konstatoval opravář výtahů z Českých Budějovic.

Muže z tzv. zrcadlového prostoru výtahové šachty vyprostili přivolaní hasiči a záchranka jej převezla na oddělení JIP jindřichohradecké nemocnice. V tuto chvíli je již mimo ohrožení života.

Policie sebevraha již vyslechla. Sdělil jim, že pádu předcházela exekuce a odpolední vystěhování z jeho bytu, do nějž se vrátil po půlnoci s neodevzdanými klíči v domnění, že tu přespí. "Zámky však již byly vyměněné. Domů se nedostal, a tak se rozhodl skočit," vysvětlil Beran.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám