Hlavní obsah

Lupič napsal čerpadlářce vzkaz, jak mu vydat lup

– KLATOVY
Právo, pab

Kuriózní loupež na benzinové pumpě v Hartmanicích na Klatovsku vyšetřují místní policisté. Pachatel čerpadlářce předal instrukce pomocí ručně psaného vzkazu, který ji strčil za stěrač jejího vozidla a sám byl ukrytý.

Článek

"Když žena odcházela z práce a nasedla do auta, ničeho si ještě nevšimla. Až cestou zjistila, že zapomněla sundat ze zadního skla průhledný protimrazový igelit. Zastavila a za stěračem uviděla lísteček, kde bylo napsáno - Já tě vidím, mířím na tebe. Vezmi z kasy 15 tisíc korun a ulož je do bedny u kompresoru na pneumatiky," řekl ve čtvrtek Právu Zdeněk Blažek z klatovské kriminální služby.

Překvapená čerpadlářka zamířila ihned na policii. "Podle formy a písma jsme si nejprve mysleli, že jde o nějaký dětský žert nebo o dílo psychicky nemocného člověka. Přesto jsme to ale prověřili. Do 24 hodin jsme zjistili pachatele," pokračoval Blažek. Podle něho jde o místního 46letého může, který bydlí v blízkosti benzínky a vidí na ni přímo z okna.

"K výhružnému dopisu se přiznal. Tvrdí, že potřeboval peníze aby vyřešil tíživou životní situaci. Už prý ale neměl odvahu přesvědčit se, zda čerpadlářka splnila jeho pokyn. Obvinili jsme ho z loupeže a vyšetřován zůstane na svobodě," uzavřel Blažek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám