Hlavní obsah

Úřednice zpronevěřila minimálně 300 tisíc korun

Právo, top
ÚSTÍ NAD LABEM

Až na 300 000 korun se vyšplhala částka, kterou zpronevěřila 55letá úřednice detašovaného pracoviště sociálního odboru ústeckého magistrátu na Obecním úřadě v Chlumci. Právu to ve středu potvrdil chlumecký starosta Roman Hanusch.

Článek

Původní odhady o ukradené částce byly přitom poloviční. Magistrát města Ústí nad Labem s úřednicí již rozvázal pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní morálky. Zároveň podal trestní oznámení na policii, což potvrdila i ústecká policejní mluvčí Veronika Beranová.

"Jde o minimálně šest případů, kdy žena vykazovala platby sociálních dávek i lidem, kteří je již nepobírali. Její práci nyní zajišťuje naše zaměstnankyně, která má na chlumecké radnici rovněž poloviční úvazek. Nesrovnalosti v hospodaření objevila naše vnitřní kontrola. Úřednici jsme okamžitě znemožnili přístup k počítači, odebrána jí byla razítka a klíče. Poškozen nebyl žádný občan, ale stát," zdůraznil Roman Hanusch.

Žena, která na úřadě pracovala pět let, se na radnici přiznala, že propadla hře na výherních automatech, na kterou potřebovala stále víc peněz. Magistrát zřídil v Chlumci detašované pracoviště sociálního odboru, aby tamní lidé nemuseli pro dávky dojíždět do města. "Je to první podobný případ za dvanáct let, co jsem v úřadě," řekl při odhalení podvodů tajemník magistrátu Milan Zemaník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám