Hlavní obsah

V garážích Poslanecké sněmovny hořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Několik hasičských jednotek zasahovalo ve středu dopoledne v objektu garáží Poslanecké sněmovny v pražské Nerudově ulici. V podzemních prostorech shořela čtyři vozidla, další byla poškozena. Při náročném zásahu byli zraněni tři hasiči. Záchranáři dostali plameny pod kontrolu po půl jedenácté.

Článek

"Na místě zasahovali kromě hasičů také policejní specialisté na požáry," uvedla k zásahu mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Zásah komplikoval hasičům špatný přístup k hořícím vozidlům. Postupovali v dýchacích přístrojích po točitém schodišti.

"Před devátou hodinou jsme byli požádáni hasiči o asistenci při zásahu. Asi po dvaceti minutách jsme k sanitce povolali také vůz s lékařem. Na místě se zranil jeden hasič, který se zřítil do výtahové šachty," uvedla pro Novinky mluvčí pražských záchranářů Simona Cigánková. S lehčími zraněními byli převezeni k ošetření další dva hasiči.

Na záchranu hasiče propadlého do výtahové šachty hasiči nasadili další posily, kterým se ke zraněnému podařilo dostat až po vyřezání otvoru ve výtahových dveřích.

Požár byl nahlášen v 8:17. Z garáží, kde v té době bylo cca 50 vozů, stoupal hustý černý dým. Na místě zasahovalo několik hasičských vozidel. Dle dostupných informací se nepodařilo některé automobily z garáží vyvézt. Jedná se o automatizované garáže, kdy jsou vozidla do podzemních prostorů dopravovány automatickou rampou.

Zcela byla zničena čtyři vozidla, další auta byla poškozena požárem a všechna vozidla jsou zasažena sálavým teplem a kouřem. Předběžná škoda je odhadována na pět miliónů korun.

Policie Nerudovu ulici uzavřela, v okolí Malostranského náměstí se tvořily kolony aut. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám