Hlavní obsah

Anonyma inspiroval Sylvester Stallone

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Devatenáctiletý mladík, který loni v srpnu poslal na Magistrát města Ústí nad Labem výhrůžný anonymní e-mail, se inspiroval filmem Specialista se Sylvesterem Stallonem. Ten podle něj vždy před výbuchem bomby poslal e-mail a američtí policisté ho také nikdy nevypátrali.

Článek

Mluvčí ústecké policie Veronika Beranová v pondělí Právu řekla, že mladík, který se již přiznal, byl obviněn z trestného činu šíření poplašné zprávy. "Výhrůžný vzkaz došel prostřednictvím webových stránek města a hrozil, že v poledne v objektu exploduje bomba. Objekt byl po vyklizení prohledán s negativním výsledkem," upřesnila policistka.

Zástupce ředitele ústecké městské policie Jan Novotný uvedl, že anonym přišel na podatelnu magistrátu. "...zastrelili ste my otce za to se pomstim," uvedl v mailu kromě jiného mladík, který se podepsal smyšleným jménem. V textu rovněž vulgárně napadal zaměstnance magistrátu.

Filmový nadšenec, kterému hrozí až rok vězení či peněžitý trest, byl dopaden ve spolupráci s pražskými policisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám