Hlavní obsah

Po nárazu letěl motor auta dvacet metrů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/PELHŘIMOV

Pětadvacetiletý řidič vozidla Volkswagen Polo zahynul v pátek ráno při nehodě, která se stala na obchvatu Uherského Hradiště. Do jeho vozu narazil v protisměru jedoucí automobil, který chvíli před tím vjel na zledovatělou krajnici, dostal smyk a ocitl se na druhé polovině vozovky. Z jednoho auta po nehodě vylétl motor do vzdálenosti 20 metrů.

Článek

Pravděpodobný viník nehody, třiadvacetiletý muž, byl i se svým spolujezdcem převezen do nemocnice v Uherském Hradišti. Nehoda se stala krátce po šesté hodině ranní, silnice byla kvůli tomu přibližně na hodinu a půl uzavřena.

"Po vzájemném střetu dvou osobních vozidel zn. Hyundai Lantra a VW Polo tagicky zahynul pětadvacetiletý řidič ve vozidle VW. Hasiči, kteří přijeli na místo jako první, poskytli pomoc dvěma zraněným ve vozidle Hyundai," uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Po vyšetření dopravní nehody byla vozovka očištěna i od střepů a úlomků částí aut, které byly rozmetány v širokém okolí. "Z vozidla Hyundai se nárazem utrhl celý motor, který odletěl od silnice do vzdálenosti asi dvaceti metrů," doplnil mluvčí.

Hlavní silniční tah I/50 byl zcela uzavřen pro veškerou dopravu asi na devadesát minut. Policejní hlídky odkláněly vozidla na objízdné trasy. Místy se tvořily kolony odstavených kamionů, které čekaly na otevření silnice.

Od nehody řidič utekl

Další nehoda se stala ve čtvrtek večer na železničním přejezdu v Pelhřimově. Srazil se zde osobní vlak s osobním automobilem. Při střetu byl lehce zraněn řidič automobilu, který z místa havárie utekl.

Vlaky mezi Horní Cerekví a Táborem nejezdily více jak dvě hodiny. V době nehody byla výstražná světla v provozu, automobil přerazil spuštěnou závoru. Řidič z Prahy je stále nezvěstný, jeho příbuzní policii přislíbili, že jakmile se objeví, tak to oznámí.

Reklama

Výběr článků

Načítám