Hlavní obsah

Při havárii sanitky zraněni dva pacienti

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dva pacienti se zranili při havárii sanitky nedaleko obce Velká Polom na Opavsku. Sanitnímu vozidlu společnosti Astra Město Albrechtice, které v neděli odpoledne převáželo dva pacienty na plánovanou operaci do Ostravy, vjela z neznámých příčin do protisměru škodovka.

Článek

Sanitka převážela 74letou ženu z Osoblahy a 50letého muže z Třemešné na neurochirurgické oddělení Městské nemocnice Ostrava. Zatímco muž byl při nehodě zraněn jen lehce, důchodkyně skončila ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče.

Řidič střetu nedokázal zabránit

Příčiny nehody nejsou příliš jasné. "Řidič sanitky najednou uviděl v protisměru felicii, její řidič byl sehnutý k místu spolujezdce. Snažil se střetu zabránit přejetím vlevo, to se mu ale již nepodařilo. Sanitní vozidlo bylo odhozeno zpět do pravého jízdního pruhu a škodovka skončila mimo silnici," popsal nehodu mluvčí opavské policie René Černohorský.

V nemocnici museli být hospitalizováni jak pacienti ze sanitky, tak i 47letý viník nehody, který byl zraněn lehce. "Pacientka z Osoblahy, která seděla v přepravním prostoru sanitky na sedadle a byla připoutána bezpečnostním pásem, utrpěla těžkou zlomeninu ruky. Další pacient, který ležel na lehátku, utrpěl lehké zranění," dodal mluvčí.

Auto jelo v protisměru delší dobu

Jednatelka společnosti Astra Město Albrechtice Alena Bednarčíková řekla Právu, že škoda na sanitce je předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. "Celá pravá strana vozu je zničená. Vůbec netušíme, co přesně se stalo. Řidič tvrdí, že to auto jelo v protisměru delší dobu," řekla Bednarčíková. Zatím se neví, zda budou operace obou pacientů kvůli nehodě odloženy. "Pokoušeli jsme se to zjistit, ale nepochodili jsme. Tyto informace nemocnice podá jen rodinným příslušníkům," dodala.

Policie zatím neví, zda měl viník nehody v krvi alkohol. "Vzhledem k jeho zranění byl proveden odběr krve v nemocnici. U řidiče sanitky alkohol při dechové zkoušce zjištěn nebyl," dodal policista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám