Hlavní obsah

K místu střelby na taxikáře mířil další vůz, řidič ze strachu ujel

– PLZEŇ
Právo, pab

Ještě o dalšího zraněného navíc mohl mít nedělní ozbrojený útok sedmatřicetiletého Jaroslava Nováka, který u Třemošné na Plzeňsku střelil do krku taxikáře a poté postřelil dva muže v autě, kteří zastavili za taxíkem se zraněným řidičem. Kriminalisté zjistili, že k místu střelby se přiblížilo ještě další vozidlo.

Článek

"Když ale jeho řidič uslyšel střelbu, zastavil, otočil se a patně ze strachu ujel pryč," řekl policista, který má o vyšetřování případu přehled. Podle něho policisté zatím jeho totožnost neznají. "Sám se také nepřihlásil. Zřejmě se bojí, že by mohl být trestně stíhán za neposkytnutí pomoci," dodal zdroj.

Stav taxikáře je nadále vážný

Novák po incidentu spáchal sebevraždu. Jeho tělo našli policejní pátrači druhý den ráno v lesíku poblíž místa, kde předešlého večera řádil s nelegálně drženou pistolí v ruce. "Střelil se do hlavy," upřesnila mluvčí západočeských policistů Helena Malotinská.

Zatímco postřelení svědci byli naštěstí zraněni jen lehce, čtyřiatřicetiletý taxikář zůstává stále v nemocnici. "Jeho stav je nadále vážný," uvedla mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Renata Jenšíková.

Proč Novák vypálil po taxikáři, zatím není jasné. "Motiv nám stále chybí. Předtím se pohádal s družkou, se kterou potom nasedl do taxíku a bez vysvětlení jí řekl, že jedou do Třemošné. Rozčílilo ho, když se od družky dozvěděl, že se vyspala s jiným mužem. Když taxikář před Třemošnou přibrzdil, řekl mu, ať jede dál a pak po něm vystřelil," upřesnil informovaný zdroj s tím, že řidiči z taxíku nezmizely žádné peníze.

Kriminalisté také čekají na toxikologickou zkoušku. Některé zjištěné skutečnosti totiž nasvědčují tomu, že Novák mohl být v době střelby pod vlivem drog.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám