Hlavní obsah

Při havárii sanitky se zranilo pět lidí

Právo, Miloslav Hradil
OLOMOUC

Pět lidí utrpělo v úterý ráno zranění při srážce sanitky s vozidlem VW Golf na Velkomoravské ulici v Olomouci. Sanitní vůz, který převážel tři ženy důchodového věku, se po nárazu převrátil na levý bok.

Článek

"Nehoda se stala krátce před sedmou hodinou ráno. Sanitní vozidlo jelo za použití výstražného znamení po ulici Velkomoravské ve směru od ulice Tovární na Albertovu. Jeho řidič vjel na červený signál semaforu do křižovatky a střetl se s automobilem, který přijížděl z levé strany od ulice Schweitzerova," řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Sanitka se podle ní po nárazu položila na levý bok. "Řidič v ní převážel tři ženy důchodového věku, všechny utrpěly zatím neupřesněná zranění, pravděpodobně lehčího charakteru, řidič sanitky si stěžoval na bolesti zad," uvedla mluvčí.

"Z místa nehody jsme odváželi čtyři zraněné. Tři z nich utrpěli lehčí zranění, šlo především o zhmožděniny. Další postižený utrpěl těžší zranění," řekl Právu ředitel Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Ivo Mareš. Dodal přitom, že převrácená sanitka nepatřila záchranářům, ale dopravní zdravotní službě Delta převážející pacienty.

Policisté nyní zjišťují, zda byl řidič oprávněn výstražné znamení při jízdě použít. "Může tak učinit jen za určitých podmínek, což se týká například i řidičů policejních či hasičských vozů. Vždy přitom musí o použití výstražného zařízení informovat svůj dispečink a jet tak, aby neohrozil další účastníky silničního provozu," dodala mluvčí.

"Pokud vím, tak s majákem řidič nejel. S jistotou však zatím nelze tvrdit nic. Vše je dosud předmětem šetření a jasněji bude až ve středu ráno, kdy bude na policii sepsán o celé události protokol," sdělil Právu ředitel dopravní zdravotní služby Delta Ivo Černík.

Řidič Golfu byl převezen do nemocnice s pohmožděninami, tržnými ranami a podezřením na otřes mozku. "Dopravní nehoda se vyšetřuje, z dosavadních skutečností vyplývá, že zavinění je na straně řidiče sanitního vozu," dodala mluvčí. U obou řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám