Hlavní obsah

V Úvalech u Prahy shořel bývalý cukrovar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘEDNÍ ČECHY

Hasiči ze středních Čech a Prahy bojovali od časných úterních ranních hodin s požárem budovy bývalého cukrovaru v Úvalech u Prahy. Oheň zasáhl celou střechu objektu. Do boje s plameny bylo nasazeno patnáct hasičských jednotek. Hasiči bojovali s plameny celý den.

Článek

"Událost nám byla nahlášena v 6:37. Při příjezdu hasičů již byla zasažena střecha objektu, plameny se pak rychle rozšířily na celou střechu. Na likvidaci požáru se podílí 15 hasičských jednotek," uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Junková.

Prvořadou snahou hasičů byla ochrana vedlejších objektů, zejména areálu autobazaru. Hašení komplikoval silný mráz. Hasiči dokonce před polednem přistoupili k vystřídání hasičů, kteří na místě zasahovali delší dobu. Samozřejmostí byla dodávka teplých nápojů a dalšího zajištění záchranářů.

V zasaženém objektu se nenachází cukrovarnická technologie. Podle neoficiálních informací je ve zasažené budově několik autoservisů různých firem a autovrakoviště.

První předběžné odhady škody jsou vyčísleny na 8 000 000 korun, dá se však předpokládat, že se bude tato částka zvyšovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám