Hlavní obsah

Policie chytla muže, který měl unést Krejčířova kolegu

PRAHA

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v pátek zadrželi 40letého kosovského Albánce, kterého podezřívají, že v dubnu 2002 unesl pohřešovaného Jakuba Konečného. Únos se měl odehrát na pokyn Radovana Krejčíře.

Článek

"V dubnu 2002 ho měl na pokyn Radovana Krejčíře donutit spolu s dalšími osobami nastoupit na Praze 4 do osobního vozu. Jakub Konečný byl odvezen na Vystrkov, kde jej drželi až do druhého dne," uvedla mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová.

Poté byl Konečný převezen do pronajaté kanceláře ve Všenorech, kde za přítomnosti Radovana Krejčíře podepsal bianco směnky, papíry formátu A4 a daňové doklady. Odpoledne ho propustili. Jakub Konečný je pohřešován od března loňského roku. Spekuluje se o tom, že už nežije.

Státní zástupce navrhl vzetí zadrženého muže do vazby. Soud však neshledal důvody k uvalení vazby a obviněný byl propuštěn. Je proto stíhán na svobodě. V případě uznání viny mu hrozí až osmiletý trest.

Pro stejný trestný čin (zbavení osobní svobody) je kromě dalších stíhán od září 2005 také Radovan Krejčíř jako organizátor tohoto trestného činu.

Reklama

Výběr článků

Načítám