Hlavní obsah

Lupič surově zbil a okradl 82letou stařenku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Surovému útoku lupiče musela čelit 82letá stařenka z Plzně. Pachatel si ženu patrně vytipoval už na poště, kde si vyzvedávala důchod. Pak ji sledoval až do bydliště ve Smrkové ulici v městské části Doubravka v Plzni. Zaútočil v okamžiku, kdy se chystala vejít do dveří domu.

Článek

"Odemykala jsem dveře, když v tom mě předběhl neznámý muž. Dostala jsem strach a chtěla jít po schodech. Vrátil se ke mně, dal mi pěstí do nosu a škrtil mě. Vytrhl mi kabelku a zmizel," popsala policistům útok žena. Uvedla také, že chvíli před přepadením si byla na poště vyzvednout osm tisíc korun, které si uložila do kabelky.

"Pomoc přivolal jeden z nájemníků s tím, že objevil zraněnou ženu. Strážníci na místě zjistili, že žena krvácí z nosu a stěžuje si na bolesti krku a hlavy. Než přijel lékař, strážníci ji poskytli první pomoc. Zraněnou ženu odvezla záchranka do nemocnice," uvedla mluvčí městských strážníků Pavla Vaníková.

Lupič byl podle ní asi 25letý mladík. "Měl na sobě tmavě modrou bundu a čepici," upřesnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám