Hlavní obsah

Exšéf vsetínského hokeje Zubík se pokusil o sebevraždu

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Bývalý šéf vsetínského hokejového klubu Roman Zubík (39), který byl koncem prosince zatím nepravomocně odsouzen k 7,5 letům vězení, se v pondělí ráno ve své cele pokusil o sebevraždu. Krajský soud v Ostravě tak nemohl pokračovat v projednávání jeho další a mnohem rozsáhlejší kauzy.

Článek

"Vězeň se dnes ráno pokusil o sebepoškození. Spolykal léky, které měl u sebe. Jeho život ale podle lékaře není ohrožen," řekla Právu mluvčí ostravské vazební věznice Marie Bílková a upřesnila, že vězni u sebe normálně mohou mít léky, které mají doporučeny od lékaře.

Zubík byl hospitalizován v nemocnici a zatím není jasné, zda bude hlavní líčení v úterý pokračovat. Na svůj špatný psychický stav si Zubík stěžoval už koncem prosince, kdy skončil ve vazbě, protože se opakovaně nedostavoval k soudu. Ten ho vzápětí poslal na 7,5 roku do vězení za zneužívání informací v obchodním styku, když měl vlastní společnost Sezoos Oil podvodně připravit o 150 miliónů korun.

Už minulý pátek, kdy se mělo pokračovat v projednávání jeho další kauzy, si před začátkem hlavního líčení stěžoval na špatný psychický stav. Předseda senátu ho ale poslal na vyšetření k vazebnímu lékaři, který usoudil, že se soudu účastnit může.

Proces, který Zubíka nyní čeká, se týká podezření z téměř miliardových podvodů. "Postupoval neexistující pohledávky, předstíral obchod s ropou a v bance uváděl při žádostech o úvěr nepravdivé informace. Navíc vylákal směnky a peníze za jejich proplacení použil na své podnikatelské aktivity," uvedl Rostislav Bajger z ostravské pobočky Vrchního státního zastupitelství v Ostravě.

Mezi poškozenými jsou Slovenský plynárenský průmysl, zkrachovalá Moravia Banka, pardubická společnost Paramo a další firmy.

Diskuse byla zakázána kvůli nevhodným příspěvkům. Slušným diskutujícím se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám