Hlavní obsah

Slováci dostali za bankovní loupeže v Praze 8 a 6,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva mladíci ze Slovenska, kteří na přelomu let 2004 a 2005 vyloupili sedm bank v Praze, půjdou definitivně na osm, respektive 6,5 roku do vězení. Radomíru Čipčalovi a Juliu Oláhovi se podařilo vyloupit sedm bank, v dalších třech pokusech neuspěli.

Článek

Společnými silami získali celkem 800 000 korun. Pražský odvolací soud jim ve středu vyměřil stejné tresty, jaké vynesl městský soud v říjnu. Zároveň byli oba vyhoštěni z České republiky na neurčito.

Dle informací pražské policie byla jejich loupežná série největší za poslední dva roky, kterou se kriminalistům podařilo odhalit. Nezískali sice nejvyšší částku, ale vyloupili nejvíce bank. Měli takovou drzost, že do jedné pobočky Komerční banky v centru města zamířili hned třikrát.

Hlavou byl Čipčal

Vše měl vymyslet jednadvacetiletý Čipčal, který v Česku již asi tři roky žije. Nechal se údajně inspirovat zprávami v televizi a v denním tisku. K sedmi z deseti loupeží k sobě přibral jako komplice stejně starého Oláha, který na "akce" jezdil přímo z rodného Slovenska.

Čipčal vždy přišel do banky s maketou pistole a pod pohrůžkou násilí požadoval po pracovnici za přepážkou peníze. Druhý z dvojice Oláh pak dělal doprovod a hlídače.

"Strašně lituju, co jsem udělal. Kdyby se dal vrátit čas, nešel bych do toho znovu," kál se ve čtvrtek před soudem Oláh, který prý z loupeží dostával jen nepatrnou částku peněz. Většinu si podle něj nechával Čipčal. Oba však odmítli, že by způsobili takovou škodu, jakou jim vytýká obžaloba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám