Hlavní obsah

Starosta měl napadnout studenta za koulování

– PROSTĚJOV
Právo, jr

Policisté v Prostějově šetří oznámení o napadení dvanáctiletého žáka základní školy v Horním Štěpánově na Prostějovsku, kterého se měl dopustit tamní starosta Vladimír Svoboda. Muž měl chlapce napadnout poté, co se kouloval spolu s kamarádem a trefovali se do okapu školy.

Článek

"Policie přijala oznámení o údajném napadení hocha, v případu již byly vyslechnuty obě strany. Věc se šetří jako přestupek, ke kvalifikaci na trestný čin nejsou zatím podklady. Více informací nelze vzhledem k tomu, že jde o nezletilce, podávat," uvedla mluvčí prostějovské policie Marie Trundová.

Starosta měl hocha napadnout poté, co se s kamarádem venku kouloval a pak se trefovali do okapu školy. Podle informací Práva měl hoch uvést, že je přitom starosta přistihl, odvedl k ředitelce školy, kde měli oba kluci slíbit, že už se to nebude opakovat. Hoch tvrdí, že s ním starosta cloumal, tahal ho za uši a za vlasy a dokonce měl inkasovat i ránu pěstí do břicha. K události mělo dojít poslední školní den před Vánocemi.

Svoboda tuto verzi odmítá. "Nikoho jsem nezmlátil, skandál se nekoná. Je to tvrzení proti tvrzení," řekl Vladimír Svoboda. "Zákonní zástupci chlapce se zapomněli zmínit o vulgárních výrazech, které žák sedmé třídy použil při jednání se starostou obce a které jsou prokazatelně uvedeny v policejních protokolech. Pro nízký věk, a tudíž trestní nepostižitelnost nemůže být chlapec stíhán pro urážku na cti a napadení veřejného činitele. Lekce o slušném chování byla chlapci udělena beze svědků, leč výhradně slovně, bez vulgarismů a urážek," uvedl pro Právo starosta.

"Jde o účelově vyvolanou věc, její důvody neznám," sdělil starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám