Hlavní obsah

Muž po nehodě uvízl ve felicii

Právo, jr
ZLÍN

Vážná dopravní nehoda si v úterý vyžádala těžké zranění řidiče osobního automobilu Felicia Combi u Horní Lhoty na silnici z Luhačovic směrem na Zádveřice na Zlínsku.

Článek

"K nehodě došlo při vzájemném čelním střetu osobního auta a nákladního auta značky DAF," informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

"Řidič nákladního vozu utrpěl jen povrchové zranění na hlavě, které bylo ošetřeno na místě. Nárazem byla zablokována silnice na Luhačovice a prakticky okamžitě se vytvořila několikakilometrová kolona vozů z obou stran," doplnil mluvčí.

"Před příjezdem záchranářů poskytli ostatní řidiči první pomoc zraněnému muži v osobním autě a zastavili mu krvácení z rány na hlavě. Hasiči museli vyprostit zraněného řidiče z felicie. Jeho nohy byly zaklíněny pod zdeformovanou palubní deskou a přední částí vozu. Hasiči pomocí hydraulických nůžek vystřihli dveře i středový sloupek. Tak se zraněného muže podařilo vyprostit, předat zdravotníkům a potom odvézt do nemocnice," sdělil Mitáček.

Nehoda blokovala silnici od 14.30 až do 17 hodin, kdy byl zprovozněn jeden jízdní pruh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám