Hlavní obsah

Chodec napadl řidiče kvůli sporu o přednost

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Před plzeňskou kavárnou Amareto se v úterý odpoledne odehrála hádka dvou mužů, která skončila střelbou a rvačkou. Zraněného a zkrvaveného muže odvezli záchranáři do nemocnice.

Článek

Podle svědků staršímu řidiči dodávky vběhnul do cesty jednadvacetiletý muž se psem. Čtyřiapadesátiletý řidič musel prudce zastavit. Mladík několikrát poplácal vozidlo po kapotě a vystřelil z plynové pistole. Pak chtěl se svým psem odejít.

"Řidič ho ale pronásledoval a na chodníku po něm skočil a strhl ho na zem. Pak se začali prát. Při rvačce se mladíkův pitbulteriér zakousl muži do obličeje. Nikdo z lidí, kteří tam v tu chvíli stáli, se kvůli zbrani a psovi neodvážili do rvačky zasáhnout a muže oddělit. To se podařilo až přivolaným strážníkům městské policie," dodal svědek, student Zdeněk Koutecký.

Podle něho, když mladík zjistil, že je mu řidič v patách, vystřelil po něm dvakrát z plynové pistole. Když strážníci přijeli na místo, oba aktéři se ještě váleli na zemi. "Nemuseli jsme je přímo od sebe roztrhnout. Zareagovali sami hned na první výzvu, aby svého jednání zanechali. Pistoli jsme viděli ležet na zemi, tak jsme ji zajistili do příjezdu státní policie," uvedl jeden z členů hlídky městské policie, která dorazila k rváčům jako první.

Mladík byl asi pod vlivem alkoholu

Přivolaní záchranáři museli na místě ošetřit řidiče, který byl v obličeji celý zkrvavený. "Odvezli jsme ho s poraněním hlavy na chirurgii do nemocnice," uvedla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Chodec vyvázl z pranice jen s odřeninami na rukou.

"Střelec byl policisty zadržen a bude pravděpodobně umístěn do policejní cely, je podezření, že byl pod vlivem alkoholu, hrozí mu obvinění z trestných činů výtržnictví, pokusu ublížení na zdraví, " řekla mluvčí plzenských policistů Michaela Altmannová.

Reklama

Výběr článků

Načítám