Hlavní obsah

Horští záchranáři v noci hledali ztracenou snowboardistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYSOKÉ NAD JIZEROU

V noci na úterý pátrali horští záchranáři v okolí Vysokého nad Jizerou po pohřešované třicetileté snowboardistce. Ta se vydala v pondělí odpoledne jezdit na snowboard a do večera se nevrátila. Rozsáhlá noční pátrací akce měla nakonec šťastný konec a ztracená žena se v úterý dopoledne sama vrátila na horskou chatu.

Článek

"Asi ve dvě hodiny ráno nám na pohotovostní telefon volal muž z Prahy, který je na chatě ve Vysokém nad Jizerou, že postrádá svou sestru. Ta odešla odpoledne jezdit na snowboard do skiareálu Šachty. Do pozdních hodin se však nevrátila, ani o sobě nepodala žádnou zprávu," uvedl regionální náčelník horské služby René Mašín.

Ihned se rozjela pátrací akce, do které se zapojilo devět členů horské služby se čtyřmi skútry a na pomoc přijeli i pracovníci skiareálu Šachty s technikou. S ohledem na to, že snowboardisté často jezdí mimo značené sjezdové tratě, kde hrozí vážné úrazy, začalo pátrání v lesích kolem skiareálu.

"Po prohledání lesních úseků v okolí sjezdovek ve Vysokém nad Jizerou, byla pátrací akce kolem šesté hodiny ranní přerušena a bylo rozhodnuto, že pokračovat se bude v průběhu dopoledne, a to i za pomoci policejního vrtulníku s termovizí," doplnil Mašín.

Nakonec všechno dobře dopadlo. Hledaná žena přišla v úterý kolem deváté hodiny ranní sama na chatu ke svému bratrovi a pátrací akce byla ukončena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám