Hlavní obsah

Policie chce postavit pracovníky Meinla před soud

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Policie navrhla státnímu zástupci, aby poslal k soudu a obžaloval tři pracovníky řetězce Julius Meinl v Českých Budějovicích za to, že nařizovali personálu vracet do prodeje prošlé potraviny. Hrozí jim peněžitý trest nebo až dva roky vězení.

Článek

Neobvyklé postupy v českobudějovickém supermarketu objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce minulý rok v září. Personál byl nucen vracet do prodeje prošlé uzeniny a sýry. Policie viní vedoucí úseku lahůdek, regionálního manažera a jeho podřízenou z ohrožení zdraví závadnými potravinami. [celá zpráva]

Mluvčí společnosti Ahold, která prodejny Julis Meinl převzala, Kateřina Černá sdělila, že jedna z obviněných žen již ve společnosti nepracuje. Zbylí dva pracovníci jsou školeni pro nižší pozice. "Jejich pracovní poměr bude záviset na jejich pracovním výkonu. Rozhodnutí se může změnit jedině po verdiktu soudu o jejich případné vině. Do té doby se budeme řídit presumpcí neviny," uvedla mluvčí.

Trojice měla několikrát nařídit zaměstnancům, aby okrajovali staré a plesnivé potraviny, omývali je v octové vodě a dál prodávali. Vedoucí lahůdek, která byla obviněna již v říjnu loňského roku, pak sama vracela na pulty prošlé maso, u něhož vyměnila etikety se spotřební lhůtou. [celá zpráva]

Společnost Julius Meinl v České republice kvůli konkurenčnímu boji v loňském roce skončila. Jejích 56 prodejen převzal Ahold Czech Republic provozující v Česku síť supermarketů Albert a hypermarketů Hypernova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám