Hlavní obsah

Uprchlý vězeň na útěku vydíral muže

Právo, Aleš Honus
BRUNTÁL

Uprchlého vězně Josefa Mihála, který loni 25. října utekl z vinařické věznice, zatkli v noci na neděli policisté v Bruntále. Recidivistu, několikrát odsouzeného pro různou trestnou činnost, navíc nově obvinili, že na útěku vydíral 29letého muže.

Článek

Josefu Mihálovi se podařilo uniknout ostraze z pracoviště v drůbežářském závodě v Praze-Libuši. Policisté po něm okamžitě vyhlásili celostátní pátrání, ale muži se podařilo zamést stopy. "Údajně se zdržoval na různých místech České republiky," informovala o dosavadních zjištěních mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Kriminalisté uprchlého vězně po jeho zadržení obvinili z toho, že minimálně v šesti případech v předchozích dnech posílal výhrůžné SMS zprávy muži z Bruntálu, kterého si náhodně vyhlédl. Právě to nakonec přivedlo policii na stopu uprchlého vězně.

"Ve výhrůžných SMS zprávách požadoval peníze. Přitom vyhrožoval násilím, zapálením bytu s manželkou a dítětem a také poškozením auta. Své výhrůžky zdůraznil tím, že poškozenému pomaloval dveře a rozbil okno jeho automobilu," uvedla Krašteničová.

Dodala, že po zahájení stíhání byl uprchlý vězeň eskortován do olomoucké věznice.

Reklama

Související témata:

Související články

Policisté pátrají po uprchlém vězni

Ve středu brzy ráno uprchl čtyřiadvacetiletý vězeň, který si svůj trest odpykává ve věznici Vinařice u Kladna. Muž je pravděpodobně ozbrojen.

Výběr článků

Načítám