Hlavní obsah

Při požáru hasiči evakuovali několik rodin s dětmi

Právo, Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLEŠOV

V pátek před druhou hodinou ranní vypukl rozsáhlý požár střechy domu se sociálními byty v Holešově ve Zlínském kraji. Z domu muselo být evakuováno asi patnáct lidí, včetně dvou dětí. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Článek

"Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že na objektu se sociálními byty vznikl rozsáhlý požár střechy. Jako první na místo dorazila hlídka policie, která pomáhala s buzením nájemníků a řídila jejich evakuaci. Sedm bytových jednotek opustilo asi patnáct osob," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček

Hasiči museli v silně zakouřeném objektu zasahovat v dýchacích přístrojích. Oheň se vlivem silného větru rychle šířil a zasáhl celou střechu a konstrukci. Na místě zasahovaly dvě profesionální a jedna dobrovolná jednotka hasičů.

Na hasiče se zřítil podhled

Hasiči na Kroměřížsku zápasí s ohněm také nedaleko v Mrlínku u Bystřice pod Hostýnem, kde se vzňal sklad a balírna dřevěného uhlí. "Zásah v tuto chvíli ještě pokračuje," řekl v 10 hodin Ivo Mitáček. Ze skladu se valí hustý černý kouř, jehož sloupec je viditelný do vzdálenosti několika kilometrů.

"Na hašení se podílejí profesionální i dobrovolní hasiči, materiál stále doutná. Velkou pomocí je obětavost dvaceti dobrovolníků, kteří přišli a vyvážejí na kolečkách ohořelé zbytky a další materiál, což je v mraze a zasněženém terénu velmi namáhavá práce," ocenil pomoc Mitáček.

Při požáru spadl ohněm uvolněný podhled na velitele hasičského zásahu, který musel být kvůli otřesu vystřídán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám