Hlavní obsah

Český obchodník se zbraněmi zadržen v Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na základě spolupráce českých policistů s Interpolem byl ve čtvrtek na letišti v Bruselu zadržen Dalibor Kopp, na kterého vydal v září 2004 Městský soud v Brně mezinárodní zatykač pro nelegální obchod se zbraněmi.

Článek

"Byl zadržen ve čtvrtek před půl sedmou ráno na základě spolupráce našeho útvaru a Interpolu v Bruselu na letišti při návratu do České republiky," uvedla mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová.

"Jestliže Interpol oficiálně potvrdí Koppovo zatčení nejpozději do pátku, jsme připraveni požádat ještě tento týden o jeho vydání prostřednictvím ministerstva zahraničních věcí," uvedl mluvčí ministerstva spravedlonosti Petr Dimun.

Mezinárodní zatykač na Koppa vydal v září 2004 Městský soud v Brně. Stalo se tak na základě vyšetřování policie od dubna 2004, kdy bylo zahájeno jeho stíhání za nelegální mezinárodní obchodování se zbraněmi.

Kopp využil toho, že na něj nebyla soudcem Městského soudu v Brně uvalena vazba a vycestoval do Libérie. Tam byl sice zadržen a umístěn do vydávací vazby, ale vykoupil se složením kauce a byl opět propuštěn na svobodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám