Hlavní obsah

Muže v plamenech uhasili až hasiči

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

S oděvem v plamenech vyběhl ve středu brzy ráno před zraky přijíždějících hasičů muž z hořící zahradní chatky v Dolním Žďáru na Karlovarsku. Vrtulník ho s popáleninami transportoval do nemocnice.

Článek

"Dobrovolní ostrovští hasiči spatřili hned po příjezdu na místo požáru, jak z chatky vybíhá muž, na kterém hoří oděv," uvedl mluvčí hasičů v Karlovarském kraji František Petr. "Okamžitě ho uhasili a poskytli mu základní ošetření," dodal mluvčí s tím, že popálenému muži nasadili hasiči kyslíkovou masku, zabalili jej do termoizolační přikrývky a omývali rány fyziologickým roztokem.

"Podle odhadu byl muž popálen z asi padesáti procent těla," dodal Petr s tím, že muže následně transportoval do nemocnice vrtulník záchranné služby. "K tomu, aby mohl vrtulník přistát, museli hasiči zajistit osvětlení na bývalém parkovišti ostrovské škodovky," doplnil.

Hasiči souběžně dohašovali požár chatky. "Proudem vody a slzným plynem museli hasiči nejdříve odehnat ze zahrady psy, kteří bránili zásahu," poznamenal Petr, podle kterého byl dalším problémem plynový sporák nalezený uvnitř chatky.

"Byl napojený na propan - butanovou bombu, která se nedala zcela uzavřít. Proto ji vynesli na volné prostranství a unikající plyn rozptylovali ventilátorem," uzavřel mluvčí s tím, že příčina požáru stále vyšetřuje a ani škoda, kterou plameny napáchaly, není zatím vyčíslena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám