Hlavní obsah

Žena chtěla žalovat záchytku, že jí zničili umělé poprsí

Právo, Radim Kijonka
OSTRAVA

Vskutku kuriózní případy museli loni řešit na ostravské záchytné stanici. Asi nejúsměvnější historkou je návštěva mladé ženy, která chtěla po vystřízlivění zažalovat personál o třicet tisíc korun, protože jí zničil umělá ňadra.

Článek

"Když k nám tu opilou mladou ženu přivezli, tak byla velice agresivní. Proto jsme ji museli přikurtovat na lůžko," začala vyprávět lékařka Růžena Mašková. "Jelikož člověk v opilosti často zvrací, tak aby se nezadusil zvratky, připoutá se na břicho a ne na záda. My přece nemůžeme u každé pacientky zjišťovat, jestli náhodou není po plastické operaci prsou. Na první pohled se to nedalo poznat," podotkla lékařka. Když se žena ráno probrala z deliria, začala personálu vyhrožovat žalobou, protože jí prý zničil novou umělou hruď.

Plastičtí chirurgové totiž doporučují, že ženy během prvních týdnů po operaci mají spát na zádech. "Řvala, že si na nás bude stěžovat a bude chtít 30 tisíc korun, protože jsme jí zničili prsa," vylíčila lékařka. Nakonec z žaloby sešlo. "Je to přece její vina. Musí sama dávat pozor, aby se nedostala na záchytku," poznamenala Mašková.

Na ostravské záchytce loni končily ženy daleko častěji než v minulosti. Zarážející byl případ z minulého týdne, kdy policie přivezla těhotnou asi 30letou matku, která předtím doma ohrožovala vlastní děti nožem. "Je to čím dál horší, že i gravidní ženy takhle vyvádějí," řekla zaraženě lékařka.

Rekordmanem ostravské záchytky je 34letý bezdomovec, který na ní přespal celkem šedesátkrát. "Když mu je zima, tak se opije, aby nezmrzl. Pak ho přivezou k nám," konstatovala doktorka. Jedna noc na záchytce přitom stojí tisíc korun, ale mladý alkoholik neplatí. "U takových lidí, jejichž životní náplní je alkohol, to zaplatíme my všichni," poznamenala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám