Hlavní obsah

Myslivec zastřelil na honu kolegu

Právo, pab
PLZEŇ

V lese u obce Dobřany u Plzně zastřelil ve středu při honu nešťastnou náhodou myslivec svého kolegu. Policie tragédii na místě vyšetřuje. "Podle prvních informací šlo o nešťastnou náhodu, okolnosti případu prověřujeme," řekl Právu náměstek policejního ředitele Plzeň-jih František Pešl.

Článek

Mluvčí plzeňské záchranky Miroslav Bukovjan Právu potvrdil, že lékař na místě nemohl postřelenému pomoci.

Oběma mužům bylo kolem 65 let a vydali se spolu na lov kance. Každý na něj číhal na jiném místě a spolu byli několikrát  ve spojení pomocí mobilního telefonu. "Z dosud nezjištěných příčin ale jeden opustil domluvené stanoviště," řekl Pešl.

Muž  pak vylezl z roští v místě, kde ho kolega nečekal a kde o několik dní dříve spatřili divočáky. Střelec se tak domníval, že jde o zvěř, zamířil a vypálil ránu z legálně držené kulovnice. Později zjistil, že trefil svého kamaráda. Ten byl na místě mrtev.

"Střelec bude obviněn z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti," řekl Pešl. Přijde rovněž o zbrojní průkaz.

Obdobný případ se letos stal v katastru obce Strání na Uherskobrodsku 1. listopadu. Čtyřiapadesátiletý myslivec tam místo naháněné zvěře trefil dvěma ranami z kulovnice do zad svého o třicet let mladšího kolegu. Poraněného myslivce přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Krátce po nešťastné události mu ale přístroje naměřily 0,58 promile alkoholu v krvi, Právu to potvrdila uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková. Většina kontrol na alkohol, které letos policisté před hony prováděli, dopadla pro myslivce bez problémů.

Vzhledem k velkému množství příspěvků, které porušují pravidla, jsme se rozhodli diskusi zablokovat. Slušným čtenářům se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám