Hlavní obsah

Dálnici D1 blokovala nehoda čtyř kamiónů

– VYSOČINA

Dálnice D1 je po nehodě kamiónů na 133. kilometru průjezdná obousměrně, vždy v pravém jízdním pruhu. Dlouhé kolony se již netvoří. Za přerušení dopravy mohla dopravní nehoda čtyř kamiónů ve směru na Brno. Jeden z nich prorazil středová svodidla, přičemž zablokoval i směr na Prahu.

Foto: ČTK

Nehoda kamiónů zablokovala na celé dopoledne dálnici D1

Článek

"Policisté po nehodě řídili dopravu kyvadlově, což umožnil středový služební přejezd u nehody. Dlouhé kolony se postupně zmenšovaly až na zhruba kilometr v každém směru," sdělilo Novinkám Centrum dopravních informací.

Na místě zasahovala těžká vyprošťovací technika. Průjezd místem byl komplikován po celé dopoledne, omezený provoz se podařilo obnovit po jednom pruhu v každém směru po dvanácté hodině. Na Vysočině od rána sněží a na dálnici je v těchto místech snížená viditelnost.

Prorazil svodidla a skončil v protisměru

Další nehoda částečně blokovala provoz na 159,5 kilometru ve směru na Prahu.  Nákladní automobil jedoucí na Brno dostal smyk, prorazil středová svodidla a skončil v protisměru. Na Prahu je průjezdný pouze levý pruh, směr na Brno je průjezdný bez problémů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Kamión zastavil i provoz na silnici z Brna do Vídně. Polské vozidlo naložené dřevem se na hrázi jezera u Mikulova na Břeclavsku vzpříčilo a hasiči jej museli vyprostit.

"Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, kde ležel sníh," řekl ČTK operační důstojník břeclavské policie. Náklad se však naštěstí nevysypal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám