Hlavní obsah

Muž se chtěl podpálit na pražském magistrátu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tragédii zabránili ve středu večer bleskovým zásahem strážníci pražské městské policie, kteří zadrželi pokus muže o podpálení se na jejich služebně. Muže s psychickými problémy se podařilo uklidnit a přivolaní zdravotníci jej převezli do nemocnice.

Článek

"Ve středu večer přišel na služebnu strážníků z Prahy 1 na Mariánské náměstí muž, který se po nich dožadoval doručení dopisu panu primátorovi. Strážník se mu snažil vysvětlit, že u vestibulu hlavních dveří magistrátu je podatelna, kde může dopis pro pana primátora zanechat, ale až druhý den, kdy jsou úřední hodiny," uvedla mluvčí pražské městské policie Radka Waitová.

Muž na toto vysvětlení reagoval po svém. Vyhrnul si rukáv levé ruky, kterou měl potřenou lepidlem, strážníci ucítili aceton. "Potom řekl, že nemůže dál, že se zapálí a škrtnul zapalovačem. Strážníci okamžitě zareagovali, vytrhli mu zapalovač z ruky a setřeli hořlavinu," doplnila mluvčí.

Strážnici se pak s mužem snažili mluvit o jeho problémech a mezitím přivolali záchrannou službu. Uklidněný muž s nimi komunikoval, předložil jim občanský průkaz a přiznal, že má psychické problémy a léčí se. Přivolaní lékaři proto muže převezli do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám