Hlavní obsah

Lupiči v Ostravě stříleli a odnesli si dva a půl miliónu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Téměř dva a půl miliónu korun si v úterý večer odnesli dva ozbrojení lupiči, kteří přepadli velkosklad s tabákem v Ostravě- Nové Bělé. Při přepadní byl postřelen zaměstnanec, který skončil v nemocnici.

Článek

Maskovaní muži přinutili zaměstnance firmy Geco Tabák, aby jim otevřel služební vchod a potom vnikli do kanceláře. "Pod pohrůžkou použití střelných zbraní nutili přítomné zaměstnance k otevření trezoru a vydání finanční hotovosti. Následně několika výstřely zranil jeden z pachatelů na noze a hýždích devětatřicetiletého zaměstnance," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Ostatní zaměstnanci pak otevřeli trezor, ze kterého pachatelé sebrali 2,4 milióny korun. Potom utekli. "Zraněný muž byl převezen do nemocnice k ošetření na chirurgickou ambulanci. Podrobil se operaci a jeho život není ohrožen," dodala mluvčí. Po pachatelích policie pátrá.

Zástupci firmy Geco Tabak se k události nechtějí vyjádřovat. "Je to pro nás nepříjemná záležitost a nestojíme o publicitu," řekla zástupkyně pražské centrály společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám