Hlavní obsah

Kuplířky v kauze katarského prince potrestány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvě dívky, které za úplatu dohazovaly katarskému princi Hámidu bin Abdal Sánímu nezletilé školačky k sexuálním hrátkám, byly v úterý definitivně potrestány dvouletým podmíněným trestem. Pražský městský soud tak potvrdil verdikt Obvodního soudu pro Prahu 2.

Článek

Dagmar Kazdová a Lucie Vaníčková se také musí podrobit sociálním a psychologickým programům nápravy a převýchovy. Třetí dívka, Žaneta Telioridisová, se se stejným trestem smířila a odvolání k městskému soudu nepodala.

Dívky oslovovaly na ulici školačky s nabídkou výdělku 2000 korun za sex a vodily je k Sánímu. Obžalované přitom nejdřív samy patřily k poškozeným.

Za sex s nezletilými či mladistvými dívkami dostal Sání dvouapůlletý trest vězení, který ale nenabyl a už ani nenabude právní moci. Nejvyšší soud totiž potvrdil oprávněnost postupu ministra spravedlnosti Pavla Němce, který po podání obžaloby rozhodl o předání kauzy do Kataru.

Sání byl poté propuštěn z vazby a odletěl do vlasti. [celá zpráva] Katarské úřady ho vzápětí údajně obvinily, s dalším vyšetřováním ale čekají na to, až z Česka dostanou spis k případu.

Sání podle obžaloby udržoval opakované sexuální kontakty s 16 dívkami, čtyřem z nich ještě nebylo 15 let. Poškozené podle soudu většinou pocházely z rozvrácených rodin a jejich výchova byla hrubě zanedbána.

Reklama

Související témata:

Související články

Katarský princ odletěl z Česka

Letadlo s katarským princem as-Sáním odstartovalo v úterý odpoledne z pražské Ruzyně. Princ byl předán katarským úřadům, které by měly dokončit vyšetřování...

Výběr článků

Načítám