Hlavní obsah

Členové údajného Krejčířova gangu zůstanou ve vazbě

– PRAHA

Z třináctičlenné skupiny viněné z pokusu poškodit státní energetickou společnost Čepro zůstane ve vazbě osm lidí. Rozhodl o tom v úterý městský soud v Praze, který rozhodoval o stížnostech členů údajného gangu kolem uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře.

Článek

Krejčíř uprchl policistům letos v červnu při domovní prohlídce. Nyní žije i s rodinou na Sychelách, kde má také občanství. Česká republika se snaží o jeho vydání, to je ale nejisté.

Zatím poslední obvinění padla o víkendu, kdy policie začala stíhat za podporu zločinného spolčení dva údajné Krejčířovy bodyguardy, boxery Romana Kracíka a Dana Macháčka. Obvodní soud pro Prahu 9 i na ně v pondělí uvalil vazbu.

Premiér prý nařídil zatýkání přátel Krejčíře

Krejčíř v úterý sdělil, že policie má příkaz od premiéra Jiřího Paroubka, aby zatýkala miliardářovy přátele bez ohledu na jejich vinu či nevinu. "Zatýkáno má být i za cenu, že stát bude muset proplácet neoprávněné vazby. Žádná z vazeb, dle premiérova příkazu, nesmí být ukončena do voleb, i když bude nesmyslná," uvedl Krejčíř.

Tvrdí, že informace má od svého policejního informátora. Cílem akce údajně je vytvořit z Krejčíře mafiána či teroristu, a usnadnit tak jeho vydání českým úřadům.

Paroubek Krejčířovy názory odmítá. "Samozřejmě, že jsem nikdy neuvažoval takovým způsobem, o jakém hovoří pan Krejčíř či ta osoba jménem Krejčíř. Protože takové mafiánské uvažování je mi naprosto cizí. Já jsem demokratický politik, nejsem zločinec jako člověk jménem Krejčíř," řekl v úterý premiér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám