Hlavní obsah

Švéd chycený v ČR je údajně psychicky nemocný

STOCKHOLM

Švéd libanonského původu Oussama Kassir, který byl minulou neděli zadržen na letišti v Praze na cestě do Bejrútu, je údajně psychicky nemocný. V rozhovoru zveřejněném švédským bulvárním deníkem Expressen to uvedla jeho manželka Zeinab Kassirová. Kassir se v současnosti nachází v českém vězení.

Článek

"Ležel v posteli beze spánku i několik nocí. Je psychicky nemocný a trpí výčitkami. Izolace ve vězení mu jen přitíží," řekla.

Kassira podezírají Američané z příprav teroristických činů v USA v roce 1999. V českém vězení zatím pobývá v rámci čtyřicetidenní lhůty, při níž se rozhodne, zda bude vydán Spojeným státům.

Oussama Kassir navštívil v minulosti několik psychologů proto, aby mu s jeho problémy pomohli, uvedla jeho manželka. Nemá se dobře, je impulzivní, dostává záchvaty a trpí depresemi. "Občas udělá něco, co vůbec udělat nechtěl - k cestě do Bejrútu se například rozhodl během jediné noci," řekla Kassirová a doplnila, že psychické zdraví Kassira poškodily jeho minulé dlouhodobé pobyty ve vězení. Tam byl její manžel v minulosti ve Švédsku poslán za trestné činy související také s nelegálním držením zbraní a pašováním narkotik.

Kassir údajně o svých problémech informoval i vedení české věznice, kde je v současnosti umístěn. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám