Hlavní obsah

Pes umíral celou noc v popelnici

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Zbědovaného psa se zkrvavenou ránou na hlavě, ale stále ještě živého, našli ve středu pracovníci bruntálských technických služeb v popelnici v malé obci Leskovec nad Moravicí na Bruntálsku. Zvíře patřilo místnímu muži, který o den dříve spáchal sebevraždu.

Článek

Podle obyvatel vesnice byl majitel psa notorický opilec. Zřejmě ještě před svým oběšením prý chtěl svého čtyřnohého společníka zabít. Policie ale vyšetřuje také verzi, že agresivního psa přizabila a vhodila do popelnice dcera zemřelého muže.

"Pes měl ránu mezi očima. Nehýbal se, byl stočený do klubíčka a dýchal. Vzali jsme popelnici i se psem a odvezli jsme ji na obecní úřad," řekl Právu řidič popelářského vozu Michal Klepáček. Starosta obce pak ke zvířeti přivolal jednoho z místních myslivců, který utrpení psa zkrátil a utratil ho.

Majitel psa nebyl v obci příliš oblíben. "Byl to těžký notorik, kterého nebylo vidět střízlivého. Několikrát jsem slyšela, že tomu psu vyhrožuje, že až splatí dluhy, oběsí se a vezme si ho s sebou," řekla jedna z obyvatelek vesnic. Její slova potvrdili i další lidé.* Případ nyní vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám