Hlavní obsah

Zvrhlík pohlavně zneužíval své neteře

Právo, Ludmila Žlábková
HRADEC KRÁLOVÉ

Osmi a půl roky odnětí svobody byl potrestán osmačtyřicetiletý Miloslav Merta z Pardubic. Krajský soud v Hradci Králové ho ve čtvrtek uznal vinným z pohlavního zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže, když v letech 2001 až 2004 zneužíval své dvě nezletilé neteře. Soud mu uložil také ochranné sexuologické léčení v ústavní formě.

Článek

V hlavním líčení se podle soudu potvrdilo, že dívkám, které u něho trávily část prázdnin, skutečně po předchozím nabízení alkoholu pouštěl na svém počítači film s pornografickou tematikou zachycující soulož dospělého muže a nezletilé dívky. Poté po nich vyžadoval obdobné sexuální praktiky, jaké viděly na počítači a vše si nahrával na videokameru.

Dívkám bylo v době, kdy se na nich obžalovaný poprvé dopustil pohlavního zneužívání, pouze dvanáct let a chování jejich strýce jim způsobilo vážné psychické problémy, s jejichž následky se dosud nevyrovnaly.

Podle dcery to otec udělal

Obžalovaný, který dříve pracoval jako kamelot, svou vinu popřel, a to i přesto, že u něho soudní znalec potvrdil pedofilii a že je o jeho vině přesvědčena i jeho vlastní dcera. "Myslím, že to otec udělal. Moje sestřenice nemají důvod proč lhát," uvedla u soudu, ale popřela, že by o něčem věděla nebo viděla. Její otec je prý agresivní, líný a lhář.

Miloslav Merta se ještě v soudní síni proti rozsudku odvolal, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na vyjádření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám