Hlavní obsah

Policisté viní muže ze zmasakrování bezdomovců

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Po více než roce policisté dopadli a obvinili osmadvacetiletého muže Jindřichohradecka, který podle nich společně s komplici zmasakroval šestici bezdomovců v chatové oblasti U Hada na Českobudějovicku. Jejich oběti skončily po krvavém lynči ze 17. listopadu loňského roku v českobudějovické nemocnici s těžkými zraněními.

Článek

"Muže jsme obvinili z trestných činů ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody a nyní mu tak hrozí až osm let vězení. Je stíhán na svobodě," řekla Právu mluvčí českobudějovické policie Lucie Ptáčková s tím, že muž byl už dříve obviněn z násilných trestných činů. Kriminalisté dále pátrají i po jeho komplicích, kteří se před více než rokem honu na bezdomovce zúčastnili. Zatím, ale neví ani kolik jich bylo.

Skupina vedená obviněným přepadla 17. listopadu loňského roku šest bezdomovců v jedné z chat, kde přespávali. Překvapili je ve spánku s baseballovými pálkami v ruce a mlátili je do všech částí těla. Potom je donutili, aby chatku opustili a pak jí zapálili. Na zemi před chatkou zůstala rozmlácená těla pětice mužů a jedné ženy. Do nemocnice je musela převést záchranná služba, měli četné zlomeniny horních i dolních končetin a přelámaná žebra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám