Hlavní obsah

Za okradení školačky v bytě dostal recidivista 11 let

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Na jedenáct let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal v úterý Okresní soud v Ústí nad Labem Květoslava Bláhu z Děčína. Odsoudil ho za loupež, krádež, neoprávněné užívání cizí věci a porušování domovní svobody. K rozsudku si pětatřicetiletý muž, kterého senát posuzoval jako zvlášť nebezpečného recidivistu, ponechal stejně jako státní zástupce lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

Muž natlačil letos v dubnu v Ústí nad Labem 11letou dívku do bytu v Malátově ulici, zamkl dveře a prohledal ho. "Nekřič, nebo ti něco udělám," křikl na školačku a odnesl si mobilní telefon s rádiem za čtyři tisíce korun. Dívka se strachy pomočila i proto, že jí násilník zakázal vzít mobilní telefon, kterým ji sháněla v době loupeže její matka.

Předseda senátu Karel Knaifl řekl, že napadená neměla sebemenší šanci se bránit. "Je zarážející, že obžalovaný začal páchat trestnou činnost pouhý měsíc po propuštění z vězení," dodal soudce.

Nebezpečný recidivista

Bláha, který líčení sledoval s nepřítomným výrazem ve tváři, přijal rozsudek klidně. Muž, který byl v minulosti odsouzen za loupež či znásilnění, navíc ukradl ještě před svým zatčením letos v květnu v ústeckých Předlicích auto a týden s ním jezdil. V Děčíně poté vnikl do domu, a odnesl si věci za 31 600 korun. V Libouchci na Ústecku již do vozu Isuzu Trooper nestačil ani vniknout, a byl zadržen policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám