Hlavní obsah

Policie zadržela devět podvodníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalisté zadrželi ve středu v rámci akce Bumerang devět lidí podezřelých z rozsáhlých podvodů s fiktivními pohledávkami. Podvodníci vylákali od dvou společností zabývajících se odkupem pohledávek a neproplacených faktur nejméně 21 milión korun.

Článek

Osm mužů z Prahy a středních Čech ve věku 32 až 49 let a osmadvacetiletá žena z Lounska předávali poškozeným firmám faktury a fiktivní pohledávky a nechali si za ně vyplácet zálohy.

Postoupené pohledávky však podle Lucie Uhlířové z finanční policie kromě jednoho případu nikdy nebyly uhrazeny, leasingové společnosti zjistily, že se ve skutečnosti žádné, obviněnými fakturované obchody neuskutečnily. Dodací listy, které je měly deklarovat, vystavovali podle policie další z obviněných.

Mezi obviněné podle Uhlířové patří i muž, který je již za podobné skutky trestně stíhán. V říjnu ho jako jednoho z pětice mužů policie obvinila z podvodného získání zhruba 71,5 miliónu korun, které skupina vylákala od čtyř leasingových společností. Skupina má podle vyšetřovatele na svědomí desítky skutků. [celá zpráva]

Všem ze zadržených hrozí v případě uznání viny pět až 12 let vězení. Šest obviněných nyní čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby, zbývající jsou vyšetřováni na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám